“In deze hartrakende interviewserie duiken we diep in het onverklaarbare en intrigerende domein van de ziel en wat er mogelijkerwijs na de dood komt.”

“ZIEL” belooft een boeiende en verlichtende reis te zijn voor kijkers die op zoek zijn naar antwoorden op enkele van de meest fundamentele levensvragen.

 Bekijk de trailer:

1 december 2023 lanceerden we de eerste aflevering: Het interview met Annet. Tot en met 24 december 2023 komen alle 5 afleveringen op deze pagina online. Dus check regelmatig of er weer een nieuwe beschikbaar is. We doen dit zodat ieder interview op zich de tijd krijgt voor reflectie. De maand december leek ons daar een uitgelezen periode voor.

De serie ZIEL kwam tot stand vanuit de volledig vrijwillige bijdrage en expertise van professionele filmers, editors en producenten. Het is hun cadeau aan de wereld en het team hoopt dat de gesprekken met deze vijf bijzondere mensen een publiek kan bedienen dat hongert naar diepere uitwisseling over de meest elementaire levensvragen. Hieronder delen we de optie voor donatie. De inzameling die we hiermee doen, gaat naar nieuwe opnames van gesprekken die de serie ZIEL hopelijk steeds verder en verder uitbreidt.

5 afleveringen, 5 ervaringsdeskundigen
De serie bevat naast het gesprek met Annet Moelands Aarts, ook gesprekken met Ed van den Berge (katholiek priester), Heather Clewett (sjamaan), Pim van Lommel (cardioloog en schrijver) en met Paul Smit (non-dualist, cabaretier en schrijver). Zij delen hun inzichten en kennis over onderwerpen als ons bewustzijn, ons lichaam, reïncarnatie, bijna-doodervaringen, het hiernamaals, en de aard van de menselijke ziel.

Elke aflevering biedt een diepgaand en boeiend interview met een andere deskundige, waarbij we de vele facetten van deze intrigerende kwesties verkennen. De serie streeft ernaar om een platform te bieden voor openhartige gesprekken en reflectie over wat er mogelijk is na de dood en de betekenis van ons bestaan.

  

 

Annet Moelands Aarts, Episode 1

Waar is mijn vader?
Annet is therapeut en medium. Al haar hele leven heeft Annet contact met overledenen. Als in 2012 haar vader overlijdt verwacht zij na enige tijd ook contact met hem te kunnen maken. Maar niets is minder waar. Annet voelt haar vader niet meer. Het is stil aan de andere kant. Dit brengt Annet aan het wankelen in haar werk en in haar geloof. Want waar maakt zij eigenlijk contact mee? Nadat Barbara van den Bogaard (filmmaker en vriendin van Annet) ontroert het verdriet ziet dat dit bij Annet teweegbrengt, besluiten ze samen op een zoektocht te gaan. Een zoektocht met de hoofdvraag: “Waar is mijn vader?”  Zij stellen deze vraag aan allerlei verschillende mensen. En voeren met hen bijzondere gesprekken. De serie ZIEL is een uitvloeisel van deze gesprekken. episode-1


Ed van den Berge, Episode 2

We delen met veel liefde en plezier Episode 2 met Ed van den Berge. Ed overleed onlangs op 96 jarige leeftijd. We hebben zelden een man ontmoet die zo open en zoekend in het leven stond, ook nog op hoge leeftijd. 

Ed van den Berge is lange tijd Katholiek priester geweest in het Kapucijnenklooster in Tilburg. Hij helpt mensen daar met hun levensvragen en helpt hen bij het sterven. Annet en ik hadden een gesprek met hem over het al dan niet bestaan van een ziel, over de zin van het leven en over de betekenis van de dood in ons bestaan. Daarnaast waren we getuige van het rustige kloosterleven waarin de dood in het midden van het klooster omringd wordt door het leven in de gangen.

Deze episode is de tweede in de serie ZIEL: een zoektocht met als protagonistische vraag “Waar is mijn vader?” Een vraag die Annet en Barbara zichzelf stellen na het overlijden van hun beide vaders.


Pim van Lommel, Episode 3

Cardioloog Pim van Lommel deed ruim dertig jaar onderzoek naar bijna-doodervaringen (BDE) bij patiënten die een hartstilstand hadden overleefd. Hij publiceerde hierover in het gerenommeerde tijdschrift The Lancet in 2001, en schreef in 2007 de bestseller ‘Eindeloos Bewustzijn’, ‘Een wetenschappelijke visie op de bijna-dood ervaring’.

Het gesprek met Pim van Lommel vond plaats op een regenachtige dag. We waren te gast in zijn huis en in zijn tuin. Voor het team dat aanwezig was, was dit gesprek levensveranderend. Niet alleen vanwege de kennis die Pim aan ons overdraagt, maar vooral ook door de wijze waarop hij dat doet. De verhalen van mensen met een bijna-dood ervaring hebben zo’n diepe indruk bij hem zelf achtergelaten, dat hij niet anders kan dan met veel gevoel en hart hetgeen hij geleerd heeft met de buitenwereld delen. Zoals Pim zelf zegt: “De mensen met een bijna-dood ervaring zijn mijn grootste leermeesters geweest.”

Deze episode is de derde in de serie ZIEL: een zoektocht met als protagonistische vraag “Waar is mijn vader?” Een vraag die Annet en Barbara zichzelf en degenen die zij interviewen stellen na het overlijden van hun beide vaders.


Heather Clewett, Episode 4

Heather Clewett heeft jaren gewijd aan de studie, beoefening en verkenning van oude geneeswijzen van de Inka- en pre-Inka-sjamanen. Heather is een veelgeprezen docent, leraar, genezer, onderzoeker en schrijver die mensen in de Verenigde Staten en Europa helpt om duurzame verandering in alle aspecten van hun leven te creëren.

Heather Clewett, oprichter en directeur van InkaVisions, beoefent de oude technieken van de Q’ero, de hooggebergte sjamanen van de Peruaanse Andes – enkele van de laatst overgebleven Inka-sjamanen die bedreven zijn in de oude genezingsmethoden die duizenden jaren teruggaan.

Barbara en Annet spreken haar als zij voor een korte tijd in Nederland is over haar werk als sjamane, de essentie van het leven en over angst voor de dood en wat er gebeurt nadat we doodgaan.

Deze episode is de vierde in de serie ZIEL: een zoektocht met als protagonistische vraag “Waar is mijn vader?” Een vraag die Annet en Barbara zichzelf stellen na het overlijden van hun beide vaders.


Paul Smit, Episode 5

Paul Smit is filosoof en cabaretier en studeerde af op ‘de evolutie van het menselijk bewustzijn’ en schreef 13 boeken over filosofie, psychologie en neurowetenschap. Hij werkt samen met neurowetenschapper Ayca Szapora m.b.t. het ondersteunen van hersenonderzoek aan de Universiteit Leiden en Dresden.

Met Paul praten we over non-dualiteit. Het is niet eenvoudig te begrijpen merken we als het gesprek vordert. Is het echt zo eenvoudig? Of juist zo ontzettend complex? Toen we aan de montage van deze laatste aflevering begonnen dachten we terug aan de ingewikkeldheid van ons gesprek met Paul. Toen de montage klaar was begrepen we meer van wat er zoveel jaar geleden tussen ons is uitgewisseld. Een ding staat vast: Alles is met elkaar verbonden. Er is geen afgescheidenheid. Er is geen twee. Dat is waarover Paul ons met een lichtheid vertelde.

Deze episode is de vijfde in de serie ZIEL: een zoektocht met als protagonistische vraag “Waar is mijn vader?” Een vraag die Annet en Barbara zichzelf en degenen die zij interviewen stellen na het overlijden van hun beide vaders.

“We hopen dat deze interviewserie mensen zal inspireren om na te denken over de diepere aspecten van het leven en de dood.” aldus Barbara van den Bogaard (UmaMedia), de producent en interviewer van de serie. “Het is een kans om te luisteren naar uiteenlopende perspectieven en te verkennen wat er voorbij ons fysieke bestaan kan zijn.”

Crew:

  • Interviewer & regisseur: Barbara van den Bogaard
  • Productie: Barbara van den Bogaard
  • Camera en geluid: Gerbert Toes, Jasper Bruijns, Tamino Parren
  • Montage: Barbara van den Bogaard, Gerbert Toes, Robin Hugers
  • Post productie: Gerbert Toes

Doneren

Naam