Rotterdam Arts & Sciences Lab

Voor de Rotterdam Arts & Sciences Lab creëerden we in nauwe samenwerking met Arlon Luijten een korte documentaire van 30 minuten.

Codarts Rotterdam, Arts & Culture Studies (EUR), Erasmus University College (EUR) en Willem de Kooning Academie Rotterdam werken intensiever samen en bundelen hun krachten in het Rotterdam Arts and Sciences Lab (RASL). Ze willen met hun samenwerking in de eerste plaats de uitwisseling van kennis over onderwijs en onderzoek bevorderen. Ten tweede willen ze studenten de mogelijkheid bieden hun vaardigheden te ontwikkelen in overeenstemming met de veranderende artistieke professionele praktijken en maatschappelijke vraagstukken.

 

En wat gebeurt er nu echt als studenten van deze verschillende opleidingen samenkomen om maatschappelijke vraagstukken te adresseren. Spreken ze elkaars taal wel? We observeerden en stelden vragen. Daarnaast verbeeldden we met grote verbeeldingskracht. De documentaire is een doorvlechting van ervaringen, inzichten en poëzie. Hoewel het proces soms uitdagend was, zijn we bijzonder blij met de film.

Binnenkort gaat de film in premiere (date to be announced)

Daarna wordt de film online gedeeld en verspreid