About Freedom

About Freedom brengt verhalen over vrijheid: van ver over de grenzen tot dichtbij huis en weet hiermee jong en oud te raken. We maken internationale short films over vrijheid, The Kitchentable Series, organiseren talkshows met live muziek en food en gaan daarbij in gesprek met alle generaties. About Freedom is onderdeel van het educatieprogramma 75 jaar Vrijheid in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei met steun van het ministerie van VWS.

Aan het programma is een educatiepakket voor het MBO gekoppeld dat gericht is op lessen binnen het vak ‘Burgerschap’. Dit pakket is ook geschikt om los van het Live Event te gebruiken.

Voor About Freedom produceert Uma de “Kitchen Table Series”: Shortfilms over vrijheid. De gehele Kitchen Table Series is te zien via deze link: https://aboutfreedom.nl/films

Een reeks van korte internationale films die letterlijk een kijkje in de keuken geven van families uit verschillende landen en culturen. In een intieme setting delen (klein)kinderen en (groot)ouders hun persoonlijke beleving van vrijheid.

Voor ons betekent About Freedom contact hebben over de hele wereld en verhalen creëren met filmmakers in de landen zelf. Uma produceerde over het thema vrijheid 12 films verspreid over de hele wereld en pver het thema verzet twee hele bijzondere edities van The Kitchen Table Series. Films die we nog steeds niet kunnen bekijken zonder opnieuw geraakt te worden door de kracht en moed van onze verhalenvertellers en het verdriet dat onvrijheid en verlies meebrengt. Zelden maakten we zo’n intense uitwisseling mee als tussen Jaap en Hussam.

In Zuid Afrika werkten we samen met Nawaal Deane en hoewel we elkaar tot nu toe maar een keer in het echt hebben ontmoet ontstond er een hechte vriendschap voor het leven. Bekijk de bijzondere film die Nawaal maakte met James Matthews en Melanie Scholtz: https://vimeo.com/71817641

En voor de website van About Freedom: www.aboutfreedom.nl